Milestones - Escape Rooms Ηράκλειο

Milestones - Escape Rooms Ηράκλειο

#Η ιστορία μας

Σημαντικά γεγονότα των EscapeRooms.gr θα ανανεώνονται στην παρακάτω χρονολογική στήλη!

09/05/2020

#Τέλη του 2014

Μια φρέσκια ιδέα ξεκίνησε να “ξεκλειδώνεται” και το όνομά της EscapeRooms.gr
Η έδρα της, στον πρώτο όροφο του νεοκλασικού κτιρίου, στην οδό Περδικάρη 6, στο κέντρο του Ηρακλείου.

01/10/2014

#Ιανουάριος 2015

#23 Ιανουαρίου του 2015 ανοίγουν οι πύλες των πρώτων δωματίων απόδρασης στο Ηράκλειο αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη με 2 πρώτης γενιάς δωμάτια “Explosion” και “Game Room” κατασκευασμένα από την Ελένη και τον Γιάννη, χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία, μα με απεριόριστο ενδιαφέρον και πολλή αγάπη για τον κόσμο του Ηρακλείου, με σκοπό να δημιουργήσουν μια νέα διασκέδαση στην πόλη!

23/01/2015

#Explosion

Ένα 45λεπτο δωμάτιο απόδρασης με μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί μόλις ο χρόνος θα έληγε… Ένα μικρό (ένας χώρος) και “έξυπνο” δωμάτιο που όλα τα στοιχεία υπήρχαν πραγματικά μπροστά στα μάτια σας! Με γρίφους, ιστορία, σκηνικά και σχεδίαση αποκλειστικά δικής μας δημιουργίας (Γιάννης, Ελένη), με σκοπό να σας βάλουν σε διαδικασία σκέψης κάτω από την πίεση του χρόνου καθώς και του αγχωτικού αυτού ήχου -τικ τοκ τικ τοκ-… Ποιος σας έκλεισε μέσα σ’ αυτό το δωμάτιο; Θα προλαβαίνατε να αποδράσετε πριν το ρολόι της βόμβας μηδένιζε; Μήπως το κλειδί της πόρτας ήταν συνεχώς δίπλα σας; Χιλιάδες παίκτες, εκατομμύρια αναμνήσεις, από αυτό το starter (επιλογή για νέους παίκτες) δωμάτιο που μύησε παρέες και παρέες στον κόσμο των Escape Rooms… “Η βόμβα” σταμάτησε… να μετράει αντίστροφα μετά από 2 περίπου χρόνια, τον Μάρτιο του 2017.

23/01/2015

#GameRoom

Το δωμάτιο ενός εθισμένου με τα παιχνίδια! Monopoly, domino, τρίλιζες, κρεμάλες, τραπουλόχαρτα, στόχοι με βελάκια, sudoku, σκάκι(!) και πολλά ακόμα puzzles που θα έπρεπε να “λύσεις” για να κερδίσεις τον Game Master στο ίδιο του το δωμάτιο! Ομαδικοί γρίφοι λογικής και παρατηρητικότητας, 60 “παιχνιδιάρικων” λεπτών… Ακόμα μια αποκλειστική δημιουργία της ομάδας των EscapeRooms.gr (Γιάννης, Ελένη)-(γρίφοι, ιστορία, σκηνικά και σχεδίαση) πέραν του πολύ-συζητημένου -τελευταίου- γρίφου με τις 8 βασίλισσες! Ένας “διάσημος” καθαρόαιμος γρίφος λογικής και πιθανοτήτων που “παίδεψε” πολλές παρέες και δυσκόλεψε την απόδρασή τους! Το “δωμάτιο των παιχνιδιών”…έληξε έπειτα από 3 περίπου χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2017.

23/01/2015

#Μάρτιος 2015

Η ΚΡΗΤΗ TV και η εκπομπή “καλό μεσημέρι” δημιουργεί ένα αφιέρωμα στα δωμάτια απόδρασης στο Ηράκλειο, έχοντας αποκλειστικά πλάνα μέσα από τα δωμάτιά μας Game Room & Explosion!

01/03/2015

#Ιούνιος 2015

Κάτι διαφορετικό και μεταφυσικό έκανε την εμφάνισή του στα EscapeRooms! Η πρώτη διαδραστική ιστορία με το όνομα Ouija live experience… Ένα αστυνομικό event με live performance για περιορισμένη διάρκεια!

01/06/2015

#OUIJA live experience

Παιχνίδι ερωτήσεων με ρόλους! Ένας δολοφόνος, πολλοί ύποπτοι… Τι είχε συμβεί εκείνο το βράδυ; Ποιος δεν λέει την αλήθεια; Ακόμα κι ένας έμπειρος detective δεν θα μπορούσε να λύσει το μυστήριο. Η μόνη διέξοδος θα ήταν η βοήθεια του “μέντιουμ” που θα σας έφερνε σε επαφή με το ίδιο το θύμα! Μυστήριο και ίντριγκα σε ένα εποχιακό παιχνίδι με απρόσμενο τέλος, αποκλειστικά δικής μας δημιουργίας (Γιάννης, Ελένη, Μένια, Θανάσης Α), συνολικής διάρκειας 3 μηνών (Ιούνιος – Αύγουστος 2015) και επανεκτέλεσης 1 εβδομάδας (Δεκέμβριος 2018).

02/06/2015

#Οκτώβριος 2015

#31 Οκτωβρίου του 2015 ανήμερα του Halloween στην οδό Περδικάρη 6, στα EscapeRooms.gr κάνει την έναρξή του το πρώτο τρομαχτικό δωμάτιο της Κρήτης “Madhouse”… Το όνομά του, ακόμα και σήμερα στοιχειώνει τις ψυχές εκατοντάδων παικτών…

31/10/2015

#MadHouse

Η ιστορία ξεκινάει από το γραφείο της ψυχιατρικής κλινικής του Dr. Wilson, όπου ο ίδιος εθεάθη για τελευταία φορά… Είναι ακόμα εκεί; Έχει αφήσει κάποια ίχνη; Μόνο εσείς -η ομάδα του- έχετε πρόσβαση! Η πόρτα κλειδώνει πίσω σας και καλείστε να ανακαλύψετε τι έχει συμβεί, μα… δεν είστε πια μόνοι! Το πρώτο δωμάτιο απόδρασης που συνδυάζει γρίφους, τρόμο και μια μοναδική ιστορία, αποκλειστικά δικής μας δημιουργίας (Γιάννης, Ελένη, Θανάσης Α, Μένια, Νίκος). Με μικρή ακόμα εμπειρία στην κατασκευή δωματίων απόδρασης και με μηδενική γνώση από τρομαχτικά δωμάτια, ήρθε πρώτο σε προτίμηση από το κοινό της Κρήτης από την πρώτη στιγμή έως και σήμερα, αγαπήθηκε απεριόριστα και μας έδωσε την δύναμη να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να ονειρευόμαστε, μιας και λίγο διάστημα μετά μας ανέβασε στην πρώτη θέση των δωματίων απόδρασης στην Ελλάδα, στο TripAdvisor!

4 χρόνια μετά το MadHouse συνεχίζει να λειτουργεί επιτυχημένα και “δίνει την σκυτάλη” στο νέο πιο τρομαχτικό δωμάτιο “MadHouse 0 (η αρχή)” μαθαίνοντας την ιστορία κάποια χρόνια πριν… εξαφανιστεί ο Dr. Wilson!

31/10/2015

#Απρίλιος 2016

Το πρώτο βραβείο επιβράβευσης από το TripAdvisor είναι γεγονός!

— Certificate of excellence 2016 —

Χάρη στην αγάπη και την υποστήριξη του κόσμου της Κρήτης!

04/04/2016

#Απρίλιος 2016

Τα EscapeRooms.gr έπειτα από δεκάδες άριστες κριτικές στο TripAdvisor, βρίσκονται στην 3η θέση των δωματίων απόδρασης πανελλαδικά πίσω από το Great Escape (Athens) και το LOCKED (Thessaloniki)!

05/04/2016

#Νοέμβριος 2016

#16 Νοεμβρίου του 2016 έρχεται η ώρα της περιπέτειας! Ο κόσμος είναι έτοιμος να δεχθεί ένα υψηλής δυσκολίας δωμάτιο με φυσικές δοκιμασίες, παγίδες και ποινές. Το όνομα του δωματίου Mission: White Diamond.

16/11/2016

#Mission: White Diamond

Η αποστολή με το όνομα “Λευκό Διαμάντι” δεν πρέπει να αποτύχει! Όλα είναι με ακρίβεια σχεδιασμένα κι αν κάτι πάει στραβά, ο συναγερμός θα ενεργοποιηθεί στο θησαυροφυλάκιο του Mac Gregor.

“Mission… πόσιμπολ”!!! Όλη η έπαυλη παρακολουθείται 24 ώρες το 24ωρο από τους φρουρούς. Ο τεχνικός μας θα καταφέρει να τους “παγώσει” τις κάμερες. Οι ακτίνες laser θα σε δυσκολέψουν να φτάσεις στον στόχο σου. Οι παγίδες μπορεί να σε φέρουν σε δυσχερή θέση. Στο σακίδιό σου θα βρεις όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι. Η εκρηκτική ύλη είσαι σίγουρος πως θα σε βοηθήσει να αποδράσεις αφού έχεις στα χέρια σου το σωστό διαμάντι!

Ένα δωμάτιο που συνδυάζει σκέψη, γρήγορη αντίληψη, διαδραστικούς γρίφους καθώς και σωματική ικανότητα, κατάφερε να δυσκολέψει χιλιάδες παίκτες και να σημειώσει χαμηλά ποσοστά επιτυχίας και μέχρι και σήμερα να θεωρείται ένα από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά δωμάτια απόδρασης στην Κρήτη! Ακόμα ένα δωμάτιο αποκλειστικά δικής μας δημιουργίας, (Γιάννης, Ελένη, Θανάσης Α, Νίκος) με το στοιχείο της πραγματικής απόδρασης να πρωτοτυπεί!

16/11/2016

#Νοέμβριος 2016

Τα EscapeRooms.gr βρίσκονται στην 1η θέση στο TripAdvisor πανελλαδικά με 300+ κριτικές συναγωνίζοντας τα κορυφαία ελληνικά δωμάτια απόδρασης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά και Ρόδο!

18/11/2016

#Δεκέμβριος 2016

Ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο event για μικρούς και μεγάλους πραγματοποιήθηκε στο φροντιστήριο ξένων γλωσσών “γνωσοtopia” !

Όλα τα παιδιά βοήθησαν να “σωθούν” τα Χριστούγεννα μέσα από διαδραστικές δοκιμασίες και ο Άη Βασίλης κατάφερε να μοιράσει ακόμα μια χρονιά τα δώρα του σε ολόκληρο τον κόσμο!

25/12/2016

#Μάρτιος 2017

Τα EscapeRooms.gr ήταν η μόνη εταιρία δωματίων απόδρασης στην Κρήτη που συνεργάζεται με την πρώτη ελληνική ηλεκτρονική πλατφόρμα δωματίων απόδρασης EscapeAll.gr .

Από τότε έως και σήμερα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 850 επιβεβαιωμένες κριτικές, με άριστο συντελεστή: 4,8/5 !

16/03/2017

#Απρίλιος 2017

Μια νέα πρόκληση και κάτι πολύ πρωτοποριακό για την εποχή, έρχεται σε συνεργασία με τον όμιλο Mitsis Hotels!

Σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά συγκροτήματα, το Laguna resort and spa στον Ανισσαρά Χερσονήσου, δημιούργησαμε 2 δωμάτια σε έναν χώρο 250 τετραγωνικών μέτρων.

Μιας ιδιαίτερης σημασίας, για την ομάδα των EscapeRooms.gr απόφασης, χρησιμοποιώντας τις ιδέες των πρώτων δωματίων που είχαν ήδη δημιουργηθεί και είχαν σκοπό να αποσυρθούν… το “Game Room” και το “Explosion”!

Με την “αναγέννησή” τους ονομάζονται: “Game Room – expansion” & “Explosion – upgraded”.

Το μέγεθός τους αυξάνεται κατά 2 χώρους και 3 χώρους αντίστοιχα καθώς και το επίπεδο δυσκολίας τους και προσφέρεται για όλες τις ηλικίες, τόσο για τους ενοίκους του Laguna, όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής!

Μέσα σε 1-2 μήνες καταφέρνει να βρίσκεται στην πρώτη θέση προτίμησης στις δραστηριότητες, σε ολόκληρη την περιοχή της Χερσονήσου, ενώ στο συνολικό διάστημα των 6,5 μηνών έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 56 άριστες κριτικές στο TripAdvisor!

10/04/2017

#Ιούνιος 2017

Δεύτερο συνεχόμενο βραβείο επιβράβευσης από το TripAdvisor!

— Certificate of excellence 2017 —

Ο κόσμος συνεχίζει να αγαπάει και να στηρίζει την προσπάθειά μας και μας ανταμείβει για ακόμα μια χρονιά εκατοντάδες θετικές κριτικές… παραμένοντας πάντα στην πρώτη θέση ανάμεσα σε εκατοντάδες ελληνικές εταιρίες δωματίων απόδρασης!

01/06/2017

#Δεκέμβριος 2017

Ένα δεύτερο χριστουγεννιάτικο event πραγματοποιείται στο φροντιστήριο ξένων γλωσσών “γνωσοtopia” με τους μικρούς μας φίλους να μας βοηθούν γι’ ακόμη μια φορά να “σώσουμε” τα Χριστούγεννα!

15/12/2017

#Δεκέμβριος 2017

Τα EscapeRooms.gr “ταξιδεύουν” στην Νότια Κρήτη… Ένα πρωτότυπο δωμάτιο δημιουργείται σε μια από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες, στο Ostria Resort and Spa στην Ιεράπετρα!

Το χριστουγεννιάτικο χωριό: Christmas in Ostria, αποτελεί ένα παραμυθένιο σκηνικό με αγαπημένους ήρωες, πλούσιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, δημιουργικά εργαστήρια που απασχολούν τα παιδιά εξάπτοντας τη φαντασία τους και ξεδιπλώνοντας τα ταλέντα τους! Γνωστό επίσης για τα καθημερινά events που διοργανώνει και περιλαμβάνει, μιας και το επισκέπτονται από κάθε σημείο της Κρήτης.

Η ομάδα των EscapeRooms.gr (Γιάννης, Ελένη, Μένια) ετοίμασε μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία απόδρασης για όλη την οικογένεια…

Η κατακόκκινη στολή του Άη Βασίλη… έχει γίνει μικροσκοπική, αφού τα σκανδαλιάρικα ξωτικά τρυπώσαν στην μπουγάδα του! Μόνο εσύ θα μπορούσες να βοηθήσεις τα ξωτικά μέσα από γρίφους, σκέψη και συνεργασία με την ομάδα σου να και βρείτε την λύση ώστε ο Αη Βασίλης να καταφέρει να φορέσει την στολή του και να μοιράσει έγκαιρα τα δώρα σε όλα τα παιδιά του κόσμου!!!

Το χριστουγεννιάτικο δωμάτιο διήρκησε 18 ημέρες, 20/12 έως 7/1 και φιλοξένησε παρέες που επισκέφθηκαν τον χριστουγεννιάτικο διαδραστικό χώρο του Ostria Hotel Resort and Spa!

23/12/2017

#Ιανουάριος 2018

#23 Ιανουαρίου του 2018 στην θέση των πρώτων δύο δωματίων δημιουργείται ένα νέο δωμάτιο, τρίτης γενιάς, χωρίς λουκέτα, με παρουσία ηθοποιού με ενεργό ρόλο, με το κωμικό στοιχείο να κυριαρχεί έναντι της επιστημονικής φαντασίας. Το “TimeTrapped” ή αλλιώς η “Χρονομηχανή” ήρθε να κάνει την αλλαγή στην φιλοσοφία των δωματίων απόδρασης…

23/01/2018

#TimeTrapped

Λένε πως: “Αν κάποια στιγμή μια χρονομηχανή κατασκευαστεί… τότε έχει ήδη κατασκευαστεί!” Έτσι και η επιστημονική διάνοια, το “τέρας” εξυπνάδας και καθηγητής Dr. Francis Martinelli επιτέλους την δημιούργησε! Βέβαια… “ο νόμος του Μέρφι” πολύ φοβόμαστε πως θα επαληθευτεί ξανά: “Ό,τι θα μπορούσε να πάει στραβά… θα πάει στραβά!!!”

Η επιθυμία του καθηγητή σας, ήταν να βάλει για πρώτη φορά σε λειτουργία την χρονομηχανή, που μόλις ολοκλήρωσε, μαζί με εσάς, τους αγαπημένους του φοιτητές…

Φυσικά και δεν θα έπρεπε να καθυστερήσετε, ειδικά αυτή την μέρα, γιατί ίσως ο καθηγητής σας θέσει σε λειτουργία την χρονομηχανή μόνος του!

Είστε αρκετά εκπαιδευμένοι και τολμηροί να χρησιμοποιείστε την χρονομηχανή μόνοι σας, με ρίσκο να μείνετε παγιδευμένοι στον χωροχρόνο, ώστε να μην… παραχαραχθεί η ιστορία; Ίσως όμως να σας περιμένει και μια έκπληξη… ή μήπως έχει συμβεί ήδη;

Παρελθόν, Παρόν & Μέλλον μπλέκονται μεταξύ τους, με μια τρελή ιστορία με “Τέλος, Αρχή & Μέση” κι έναν ακόμα πιο “τρελό επιστήμονα”… που κυριολεκτικά θα σε “ταξιδέψει” σε μια διαφορετική εμπειρία!

Άλλο ένα δωμάτιο αποκλειστικά δικής μας δημιουργίας (Γιάννης, Ελένη, Μένια, Μαριάνθη, Αντώνης, Θανάσης Α, Εύη), με ανατρεπτικό σενάριο, με πρωτότυπο τρόπο εναλλαγής δωματίων, με έναν καθοδηγητικό ενεργό ρόλο κωμικού ηθοποιού και διαδραστικούς γρίφους, χωρίς κανένα λουκέτο! Δημιουργώντας μια θεατρική παράσταση ενώνοντας το στοιχείο της απόδρασης, το δωμάτιο TimeTrapped έχει γράψει το δικό του κομμάτι ιστορίας πανελλαδικά, ως μοναδικό στο είδος του!

23/01/2018

#Απρίλιος 2018

Για 3η συνεχόμενη χρονιά τα EscapeRooms.gr επιβραβεύονται από το TripAdvisor!

— Certificate of excellence 2018 —

Πάντα με κορυφαία βαθμολογία των 5 αστεριών, τα EscapeRooms.gr παραμένουν στην πρώτη θέση αξιολόγησης των παιχνιδιών & δωματίων απόδρασης σε ολόκληρη την Ελλάδα!

03/04/2018

#Απρίλιος 2018

Μια νέα αρχή, σε έναν νέο χώρο, για να ανέβουν σε μεγαλύτερο επίπεδο τα δωμάτια απόδρασης!

Μια νέα τοποθεσία λίγα μόνο μέτρα μακριά από το πρώτο κτήριο των EscapeRooms.gr, ένα πανέμορφο διώροφο νεοκλασικό κτήριο, επί της Δαιδάλου, στον αριθμό 12, θα “φιλοξενήσει” νέες ιδέες και νέα δωμάτια!

Το δεύτερο κτήριο, ανακαινίσθηκε πλήρως, με σκοπό να συνεχίσουμε να “κατασκευάζουμε νέες αναμνήσεις”, να δημιουργούμε νέα συναισθήματα στους παίκτες, κάνοντας τις ιστορίες που υπήρχαν στο μυαλό μας… πραγματικές!

Η αλήθεια είναι πως από την πρώτη στιγμή, αυτό ακριβώς κάναμε, μόνο που τώρα γνωρίζουμε την απάντηση της ερώτησης:

“-Εσείς τι ακριβώς κάνετε; -Είμαστε κατασκευαστές αναμνήσεων!”

Οι δυνατές αναμνήσεις φυσικά δεν χάνονται, έτσι μετά από 3 χρόνια περίπου (τον Σεπτέμβριο του 2021) το κτήριο επί της Δαιδάλου με τα βραβευμένα δωμάτιά του (MadHouse 0-The beginning & Holy Secret) καθώς και το εξωτερικό παιχνίδι (HangOver) άλλαξαν ιδιοκτησία και την σκυτάλη πήρε το Locked, παραμένοντας μ’ αυτόν τον τρόπο “ζωντανά” τα δωμάτια που τόσο αγαπήθηκαν από όλους εσάς!

19/04/2018

#Οκτώβριος 2018

#27 Οκτωβρίου 2018 Τι έλειπε από την συλλογή μας; Μα φυσικά ένα δωμάτιο μυστηρίου…

Σκοτεινό, αλλά όχι τρομαχτικό! Φωτεινό, αλλά όχι την νύχτα! Το Holy Secret δημιουργεί διλήμματα στους “επισκέπτες” αυτού του περίεργου μοναστηριού…

27/10/2018

#Holy Secret

Το μοναστήρι αυτό κρύβει ένα πολύ καλά κρυμμένο μυστικό…

Ο μύθος λέει πως ο πάπας Βενέδικτος που θάβεται στις κρύπτες αυτής της περίεργης μονής, έχει μαζί του το ιερό σκήπτρο! Κανείς δεν το έχει επιβεβαιώσει ακόμα. Οι μοναχοί αν κι αρκετά φιλικοί κι ευγενικοί “ορκίζονται” το αντίθετο! Βέβαια η σωρός του πάπα φυλάσσεται από οποιονδήποτε επισκέπτη… Έχουμε τον τρόπο να εισέλθετε στο μοναστήρι και να “ξεγελάσετε” τον μοναχό που είναι πρόθυμος να σας ξεναγήσει!

Το μεγαλύτερο σε χώρους και συνολική έκταση δωμάτιο (ακόμα και σήμερα) σε ολόκληρη την Κρήτη, αποκλειστικά δικής μας δημιουργίας (Γιάννης, Ελένη, Μαριάνθη, Αντώνης, Θανάσης Α, Σπύρος, Παναγιώτης, Θανάσης Κ, Νίκος), με ανατρεπτική ιστορία, για πρώτη φορά δυνατότητα επιλογής της συνέχειας με τις αντίστοιχες “επιπτώσεις”, το πρώτο δωμάτιο απόδρασης με ημιυπαίθριο χώρο, με έναν καθοδηγητικό ουσιαστικό ρόλο ηθοποιού και διαδραστικούς γρίφους καθώς και πιο έντονο το στοιχείο του role playing από τους ίδιους τους παίκτες!

27/10/2018

#Δεκέμβριος 2018

Δικαίωμα στην ζωή, όπως και δικαίωμα στο παιχνίδι έχουν όλοι! Έτσι σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε ένα παιχνίδι και για αυτά τα παιδιά στον δικό τους χώρο!

Ένα χριστουγεννιάτικο event ξετυλίχθηκε στο κέντρο φροντίδας Αμεα “Δικαίωμα στην ζωή” παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία στα Άνω Καλέσσα.

19/12/2018

#Δεκέμβριος 2018

Μια πρόκληση που αποδέχθηκε η ομάδα του Mindtrap Ηρακλείου για έναν αγώνα ποδοσφαίρου 5×5… Το σκορ δεν μας τιμάει (γι αυτό δεν θα το αναφέρουμε) σημασία έχει το fair play κι η ευγενής άμιλλα. Από την ομάδα των EscapeRooms.gr αλφαβητικά αγωνίστηκαν οι: FORTENSTEINER(+2goal), HOSTIAN(GK +1goal), HOSTIC, KUKOC, MARTINELIC, PORPHIRINHO, IΒΑΝΗΣ(+1goal), ΠΟΡΦΥΡΕΖ.

21/12/2018

#Ιανουάριος 2019

Οι κριτικές στο TripAdvisor ξεπέρασαν τις 600 και τα EscapeRooms.gr συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη θέση των δωματίων απόδρασης πανελλαδικά!

01/01/2019

#Ιανουάριος 2019

Τα EscapeRooms.gr γιορτάζουν τα 4 χρόνια λειτουργίας τους και δημιουργούν ένα online και ήμι-διαδραστικό παιχνίδι γρίφων στο Ηράκλειο, το LOOP Game ήταν διαθέσιμο εντελώς δωρεάν για όλους εσάς που μας στηρίζετε όλα αυτά τα χρόνια!

23/01/2019

#The LOOP Game

Ένας προσωπικός φάκελος έφτασε στη διεύθυνσή σου, με κωδικοποιημένα στοιχεία, με σκοπό να μας βοηθήσεις και να ανακαλύψεις αυτόν που “έκλεψε” από όλα τα δωμάτια των EscapeRooms.gr κάποια πολύ σημαντικά αντικείμενα! Την βασίλισσα από το Game Room, την βόμβα από το Explosion, το κομμένο δάχτυλο από το MadHouse, το λευκό διαμάντι από το Mission:White Diamond, τις σημειώσεις της χρονομηχανής από το TimeTrapped και το ιερό σκήπτρο από το Holy Secret…

Ο/Οι κλέφτης/ες δεν είχαν καμία ελπίδα με τους εκατοντάδες τόσο θερμούς και δυνατούς λύτες που πήραν μέρος και υποστήριξαν αυτήν την πρωτότυπη προσπάθειά μας. Το παιχνίδι χωρίστηκε σε 4 γύρους! Σε κάθε γύρο οι παίκτες, μεμονωμένα ή και σε ομάδες, έπρεπε να λύσουν τους διαδικτυακούς γρίφους και να εντοπίσουν τα χαμένα αντικείμενα σε διάφορα σημεία στο κέντρο του Ηρακλείου. Στο τέλος όλων των κύκλων, ανακοινώθηκε η βαθμολογία με πολλούς νικητές, όλα τα χαμένα αντικείμενα επεστράφησαν, μα ο/οι κλέφτης/ες δεν “πιάστηκαν”…με το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να “ξαναχτυπήσουν” !

Η ιστορία και η δημιουργία του παιχνιδιού ήταν κι αυτή αποκλειστικά δικής μας κατασκευής (Γιάννης, Χρήστος, Βίκυ, Σπύρος, Θανάσης Α, Μαριάνθη, Ελένη, Μαρία Α). Ευχαριστούμε επίσης τους: Mr. Barber & shop, Beer o’ clock, 1 ευρώ shop, up 92,9fm και Mindtrap Heraklion για την άψογη συνεργασία για την διεξαγωγή του LOOP Game! Το παιχνίδι διήρκησε περίπου 5 μήνες (Φεβρουάριος – Ιούλιος 2019) και ποιος ξέρει; …ίσως επαναλειτουργήσει με νέο κύκλο στο μέλλον!

01/02/2019

#Απρίλιος 2019

Ήρθε η στιγμή να κάνουμε άλλο ένα τεράστιο βήμα, αυτή τη φορά σε “πάτρια εδάφη”, στην αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη!

Το “LOCKED escape game Thessalonikiενσωματώθηκε στην οικογένεια των EscapeRooms.gr  για 2 χρόνια, έως τον Απρίλιο του 2021.

Το πρώτο ζωντανό παιχνίδι δωματίων απόδρασης που άνοιξε στην Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2014 (με τα δωμάτια: CSI Thessaloniki, Virus, Jack Travis and the Lost statues και Who killed John Monroe?) με κορυφαίες συνεργασίες (Vodafone, Coca-Cola) κι επί σειρά ετών στην πρώτη θέση ανάμεσα σε πολλές μεγάλες εταιρίες δωματίων απόδρασης στην Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το TripAdvisor!

Στο κέντρο της πόλης, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στον αριθμό 21, συνεχίζει να χτυπάει η καρδιά του LOCKED με 5 δωμάτια απόδρασης (Who killed John Monroe?, Pirates – the Wicked ship, Spooky Room 479, The Secret of the Alchemist και MadHouse) και 3 εξωτερικά παιχνίδια (City of Witches, The Missing και Amnesia).

01/04/2019

#Μάιος 2019

Για 4η συνεχόμενη χρονιά το TripAdvisor μας βραβεύει με το πιστοποιητικό αριστείας του 2019, με κορυφαία βαθμολογία των 5 αστεριών!

— Certificate of excellence 2019 —

Τα EscapeRooms.gr παραμένουν στην πρώτη θέση αξιολόγησης των παιχνιδιών & δωματίων απόδρασης σε ολόκληρη την Ελλάδα!

08/05/2019

#Ιούνιος 2019

#15 Ιουνίου 2019 Το πρώτο sequel ή μάλλον… prequel δωμάτιο απόδρασης είναι γεγονός! Βασισμένο στην ιστορία του επιτυχημένου MadHouse, ένα ακόμα τρομαχτικότερο δωμάτιο δημιουργείται στο Ηράκλειο…

Μεταφερόμαστε μερικά χρόνια πίσω, στην αρχή της ιστορίας για να μάθουμε πώς ξεκίνησαν όλα! Το όνομά του, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο απ το: MadHouse 0 (η αρχή).

15/06/2019

#MadHouse 0 (Η αρχή)

Γιατί βρισκόμαστε σ’ αυτήν την ψυχιατρική κλινική; Αυτά που βλέπουμε, αυτά που ακούμε, αυτά που νοιώθουμε είναι αληθινά; …ή μήπως όλα είναι παραισθήσεις από το φάρμακο που μας χορηγήθηκε; Πρέπει να συνεργαστούμε ώστε να φύγουμε από αυτό το μέρος… Δεν είναι δυνατόν να γίνονται πειράματα σε μικρά κορίτσια… Ποιος είναι τελικά αυτός ο Dr. Wilson; Ίσως κι εμείς να είμαστε τα επόμενα πειράματά του… Η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο… όταν “νιώθεις” κυνηγημένος! Πρέπει να αποδράσεις πριν να είναι πολύ αργά…

Ένα από τα μεγαλύτερα σε χώρους, συνολική έκταση, καθώς και σε χρονική διάρκεια, δωματίων απόδρασης σε ολόκληρη την Κρήτη, αποκλειστικά δικής μας δημιουργίας (Γιάννης, Ελένη, Μαριάνθη, Αντώνης, Θανάσης Α, Σπύρος, Παναγιώτης, Ηρώ, Θανάσης Κ, Μένια, Μαρία Α), με ανατρεπτική ιστορία, με ουσιαστικής σημασίας το στοιχείο του role playing, με διαδραστικούς γρίφους και δοκιμασίες, με ανατριχιαστική ατμόσφαιρα, γεγονότα και αναφορές που συνδέονται άμεσα με το πρώτο δωμάτιο MadHouse, καθώς και “Easter-eggs” στοιχείων, με κύρια έμφαση στον ψυχολογικό τρόμο, συνθέτουν το απόλυτο ζωντανό θρίλερ!

15/06/2019

#Αύγουστος 2019

Αύγουστος 2019 ή αλλιώς ο μήνας… των video clips! Κατά την διάρκεια του Αυγούστου, 2 φοβερά επαγγελματικά video clips γυρίστηκαν στο δεύτερο κτίριο των EscapeRooms.gr στην Δαιδάλου, στα δωμάτια Holy Secret & MadHouse 0.

Crisis Call – Zer0 πρεμιέρα 8 Σεπτεμβρίου 2019

Βαγγελιώ Φασουλάκη – VEGAN πρεμιέρα 24 Ιανουαρίου 2020

08/08/2019

#Οκτώβριος 2019

#31 Οκτωβρίου 2019 Μια ιστορική ημερομηνία για εμάς, όχι μόνο λόγω της σύνδεσής της με το Halloween, αλλά λόγω της έναρξης του πρώτου μας τρομακτικού δωματίου MadHouse, το 2015, στο Ηράκλειο… Αυτή τη φορά το MadHouse πηγαίνει βόρεια! Που αλλού; … στο LOCKED escape game Thessaloniki.

Το γραφείο και τα “μυστικά” του Dr. Wilson, μετά τις εκατοντάδες άριστες κριτικές που δέχθηκε αυτά τα χρόνια, ταξίδεψε στην συμπρωτεύουσα για να γίνει το πρώτο τρομαχτικό γριφο-δωμάτιο του LOCKED, μετά του ατμοσφαιρικού Spooky Room 479.

31/10/2019

#Νοέμβριος 2019

Όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας μας, μπορεί στις αποδράσεις να μην υπάρχει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, αλλά στις προτάσεις γάμου το ποσοστό αγγίζει το 100% !

10 προτάσεις συνολικά έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς:

3 White Diamond, 3 Holy Secret & 1 madhouse 0 (EscapeRooms.gr στο Ηράκλειο),

1 Spooky Room 479, 1 City of Witches-outdoor game & 1 The Secret of the Alchemist (LOCKED στη Θεσσαλονίκη).

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και μια εκπληκτική “next day” φωτογράφιση γάμου (στα δωμάτια Game Room, MadHouse & Mission: White Diamond).

11/11/2019

#Δεκέμβριος 2019

Για δεύτερη χρονιά τα EscapeRooms.gr “ταξιδεύουν” στην Νότια Κρήτη… Αυτή τη φορά με ένα διαφορετικό δωμάτιο για μικρούς και μεγάλους!

Στο Ostria Resort and Spa, σε μια από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες, στην Ιεράπετρα, δημιουργείται το “μαγικό δωμάτιο” Magic Cabin in the Woods! Ένα παιχνίδι που διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ηλικίες και τις παρέες που θα προσελκύσει αυτή η περίεργη “μαγεία”… γιατί τίποτα δεν είναι εύκολο, όταν μια Μάγισσα καταφέρει να σας παγιδέψει…

Στο χριστουγεννιάτικο χωριό: “Christmas in Ostria” η ομάδα των EscapeRooms.gr (Γιάννης, Ελένη, Ηρώ, Αντώνης) ετοίμασε μια Χριστουγεννιάτικη μαγική “ιστορία” απόδρασης… Το χριστουγεννιάτικο δωμάτιο διήρκησε 17 ημέρες, 20/12 έως 6/1 και φιλοξένησε παρέες που επισκέφθηκαν τον χριστουγεννιάτικο διαδραστικό χώρο του Ostria Hotel Resort and Spa!

20/12/2019

#Ιούνιος 2020

Έπειτα από το πρώτο τρίμηνο Lock Down που σημειώθηκε πανελλαδικά, τα EscapeRooms.gr επιστρέφουν πιο ανανεωμένα από ποτέ, με πρωτοποριακές ιδέες και για πρώτη φορά στο Ηράκλειο, δύο νέα παιχνίδια εξωτερικού χώρου!

Το πρώτο με κωμικά στοιχεία: HangOver (βασισμένο στην ομώνυμη ταινία) και το δεύτερο με εκπαιδευτικό χαρακτήρα: Candia Archeological Challenge (βασισμένο σε αληθινά ιστορικά γεγονότα) που διαδραματίζονται στο κέντρο του Ηρακλείου.

15/06/2020

#HangOver

Η μέρα του γάμου έφτασε… Όπως συνηθίζεται, το προηγούμενο βράδυ, ο γαμπρός μαζί με εσάς – τους παιδικούς του φίλους – βγήκατε να διασκεδάσετε μέχρι το πρωί! Το αλκοόλ έρεε άφθονο και το πάρτυ δεν είχε τελειωμό! Ποιος το περίμενε πως θα ξυπνούσαμε τόσο ζαλισμένοι στην μέση του δρόμου χωρίς τον γαμπρό; Σε μιάμιση ώρα παντρεύεται και κανείς μας δεν θυμάται που μπορεί να βρίσκεται…

Το παιχνίδι ξεκινάει με τα “σημάδια” και τα “αξεσουάρ” της προηγούμενης τρελής βραδιάς να βρίσκονται πάνω σας, την στιγμή που μόλις ξυπνήσατε! Προσπαθώντας να θυμηθείτε τι συνέβη και που μπορεί να βρίσκεται ο γαμπρός, ακολουθείτε την διαδρομή στο κέντρο του Ηρακλείου, που έρχεται σιγά σιγά στην μνήμη σας, όπως ακριβώς κάνατε το προηγούμενο βράδυ.

Το πρώτο εξωτερικό παιχνίδι που δημιουργήθηκε στο Ηράκλειο, προσφέρει γέλιο μέσα από τους ρόλους που καλείστε να υποδυθείτε, ίσως και μια δόση αμηχανίας μιας και θα χρειαστεί να συνομιλήσετε με ανθρώπους σε συγκεκριμένα καταστήματα, ώστε να φτάσετε στην λύση όλων των γρίφων και φυσικά να βρείτε τον γαμπρό, αφού “θυμηθείτε” ποια ήταν η τελευταία φορά που τον είδατε…

Ένα ακόμα παιχνίδι που σχεδίασε η ομάδα των EscapeRooms.gr (Γιάννης, Ελένη, Θανάσης Α) με γρίφους και στοιχεία σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης κι ένα αυτόματο σύστημα παροχής βοηθειών καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής.

15/06/2020

#Candia: Archeological Challenge

Δύο κομμάτια ενός παλιού χάρτη βρέθηκαν στα χέρια της ομάδας μας. Περιέχουν κάποια κωδικοποιημένα μηνύματα και υπολογίζουμε πως έχουν να κάνουν με κάποιον αρχαιολογικό θησαυρό της Κρήτης. Γι’ αυτό καλέσαμε άμεσα εσάς – τους έμπειρους αρχαιολόγους – να καταφέρετε να βρείτε και τα υπόλοιπα κομμάτια του χάρτη, ώστε να ανακαλύψετε αυτό που κρύβεται…

Τα νέα όμως δεν είναι καλά, δυστυχώς δεν καταφέραμε να διασώσουμε και τα δύο κομμάτια! Ένα από τα δύο κλάπηκε… Υπολογίζουμε πως κάποια ομάδα αρχαιοκαπήλων βρίσκεται πίσω από αυτό!

Θα καταφέρετε να συλλέξετε πρώτοι όλα τα κομμάτια του χάρτη στο κέντρο του Ηρακλείου, πριν προλάβει η άλλη ομάδα;

Το πρώτο παιχνίδι στην Κρήτη που δημιουργήθηκε και ως “challenge έκδοση(ενάντια μιας άλλης ομάδας), από την ομάδα των EscapeRooms.gr (Γιάννης, Ελένη, Αντώνης), με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, μιας και όλα τα ιστορικά στοιχεία του παιχνιδιού είναι βασισμένα σε αληθινά γεγονότα, καθώς και μια ουσιαστική διαδρομή (συνολικά 1,5 – 2 ωρών) που περιλαμβάνει τα πλέον ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης του Ηρακλείου, συνδυάζοντας παιχνίδι και γνώση για όλες τις ηλικίες!

01/07/2020